Massage bij kanker

Stroomversnelling van emoties

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, staat de wereld even stil. Je komt in een stroomversnelling van emoties.
Je wordt geconfronteerd met je kwetsbaarheid en sterfelijkheid.

Veelal moet je verschillende ingrijpende medische behandelingen ondergaan. De regie over je leven en over je lijf wordt grotendeels overgenomen. De medische wereld ziet je als patiënt en is op een medisch-zakelijke manier met je bezig. Er is vaak weinig aandacht voor jou als individu, als mens.

Massage als steun

Kanker is een ingrijpende ziekte en de daarbij behorende behandelingen laten zijn sporen achter.
Je lichaam raakt uit balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Na alle behandelingen begint je herstel. Het heel worden. Heel worden betekent niet dat je perfect, onbeschadigd of zonder littekens bent. Als je kanker hebt of hebt gehad maken jouw littekens en beperkingen deel uit van je leven en van wie je bent.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak baat hebben bij massage. Massage biedt geen genezing, maar kan in dit proces een grote steun zijn.

Massage bij kanker biedt:

– herstel van contact en vertrouwen in het lichaam;
– vermindering van pijn, vermoeidheid, angst, slapeloosheid en stress;
– ontspannende en ondersteunende werking.

Deze effecten zorgen ervoor dat je niet verder uit balans raakt, wat het herstel bevordert. Cliënten vertellen me vaak dat ik de tijd voor hen neem en een luisterend oor biedt. De psychische en lichamelijke klachten krijgen zo een plaats in je leven. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte.

Als je kanker hebt of hebt gehad is het lichaam is een bron van onzekerheid geworden. Door lichaamsbewustzijn oefeningen kan je weer leren voelen, dit werkt kalmerend en sterkt het vertrouwen.

Het fijn is dat je zo zelf iets kunt doen, de touwtjes weer in eigen handen kunt nemen.
Dit heeft tot gevolg je je  fysiek beter gaat voelen en dat je in de tijd van en na  behandelingen iets prettigs hebt om naar uit te kijken. Massagetherapie wil niet zeggen dat het alle klachten ermee op te lossen zijn maar het verbetert de kwaliteit van leven.

Aanraking voor rust en herstel

Massage bij kanker is een speciale vorm van massage, met een zachte vorm van aanraking. Het drukniveau is licht om het lichaam in een rust- en herstelstand te brengen.

Afstemming op conditie

Als massagetherapeut ben ik aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker, een kwaliteitsregister waar ik de specialisatieopleiding Massage bij Kanker heb gevolgd.
Met de kennis van de ziekten, de behandelingen en de bijwerkingen stem ik de massage af op de lichamelijke en geestelijke conditie. Hierdoor kan ik mensen die kanker hebben, of hebben gehad, op een verantwoorde en doeltreffende manier masseren.
Kennis en liefdevolle aandacht zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Massage bij kanker kan in elke behandelfase, en ook daarna nog, worden toegepast. Ik wil je in het ziekte- en herstelproces graag ondersteunen.

Mocht je door je situatie niet in staat zijn om naar mijn praktijk te komen, dan kan ik ook bij je thuis masseren.
Neem gerust contact op voor meer informatie.