Over Astrid Kolfschoten – onder goede handen

Mijn naam is Astrid Kolfschoten (1963), getrouwd en moeder van vier kinderen. Al jaren werk ik met veel plezier in de onderneming van mijn man. Ik heb daarbij veel persoonlijk contact met klanten. Het leuke is dat ik, door wat klanten mij vertellen, steeds meer de mens achter de klant zie. Deze manier van luisteren en kijken helpt mij ook in mijn werk als massagetherapeut.

Ik raakte geïnteresseerd in massagetherapie door goede resultaten met behandeling van klachten bij mijzelf en bij een van mijn kinderen. En zo werd mij duidelijk, massage is een mooie ingang om dichterbij de mens als geheel te komen. Hierdoor ben ik me in massage gaan verdiepen en volgde de driejarige hbo-beroepsopleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage aan opleidingsinstituut Sonnevelt.

Hiernaast volgde ik verschillende opleidingen, workshops en cursussen o.a. lymfedrainage, triggerpointmassage, klankschalen, Guasha massage,docent Shantala babymassage,Trainer onderlinge kindermassage (Touching Child Care), Diepe bindweefsel massage en  massage bij kanker. In 2013 begon ik mijn eigen praktijk Onder goede handen.

Hoe zit het met je innerlijke verzorging?

Het is heel gewoon om voor jezelf te zorgen in de vorm van een bezoek aan de kapper, schoonheidsspecialiste, nagelstudio of pedicure. Hierbij gaat het om de uiterlijke verzorging.
Mijn vraag aan jou is hoe zit het met je innerlijke verzorging?

Een massage is een prachtig middel om het stress niveau te laten zakken zodat je lichaam kan ontdekken hoe het voelt om meer ontspannen te zijn.
Je kan heerlijk tot rust komen en het kan helpen dat zeurende stemmetje in je hoofd uit te zetten.
Een bijkomend voordeel is dat je je lichaam en gevoel beter leert kennen.  Een massage ontspant, geeft ruimte voor nieuwe inzichten en helpt het lichaam gezond te blijven. Juist in situaties die emotioneel en in geestelijk opzicht veel van je vragen, zal je lichaam meer spanning opbouwen. Wanneer je deze spanning door middel van massage doet verminderen, kun je op emotioneel en mentaal niveau meer ontspannen.

Massage is een weldaad voor je lichaam en door je met enige regelmaat te laten masseren  een investering  in je gezondheid.

Oprechte aandacht

‘’Met Onder goede handen wil ik er met oprechte aandacht voor iemand zijn. En wil ik samen verder kijken dan de lichamelijke klacht. Op zoek naar oorzaken en daarmee naar nieuw evenwicht.’’ Het lichaam zie ik als een eenheid. Fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten zijn in het lichaam met elkaar verbonden en van invloed op elkaar. Als op een of meerdere gebieden sprake is van onbalans of overbelasting kunnen klachten ontstaan.

Evenwicht herstellen

Massagetherapie richt zich op het herstel van dit verstoorde evenwicht. Door te bekijken waar de oorzaken zitten, is het mogelijk om er invloed op uit te oefenen. Ik blijf mij verdiepen door regelmatig cursussen en workshops te volgen over massagebehandelingen die zich richten op de mens als geheel. Verder kijken dan een lichamelijke klacht. Ik ben ervan overtuigd dat deze benadering mensen blijvend kan helpen.

Locaties

Aan de Falieberglaan 3 in Zuidwolde heb ik mijn eigen praktijkruimte, een oase van rust en ontspanning. Een unieke locatie voor persoonlijke aandacht.

Ook ben ik op dinsdag te vinden in het gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde. Daar werk ik samen met andere complementaire therapeuten. Graag nodig ik je uit om eens te komen ervaren wat massage(therapie) voor je kan betekenen.

Wil je een keer kennismaken? Dat kan altijd. Bel of mail me en we maken een afspraak.

Lid van beroepsvereniging

Onder goede handen is lid van de BATC beroepsvereniging.