Shantala babymassage

Een logische aanvulling

In 2013 heb ik de driejarige opleiding Therapeut Integrale Lichaams Massage succesvol afgerond. Voor mij is de opleiding docent Shantala babymassage een logische aanvulling. De interesse hierin ontstond nadat ik in 1995 een cursus babymassage volgde met één van mijn kinderen. De darmkrampjes waren de aanleiding. Ik ontdekte dat de baby zich door de aanraking ontspande. Dit komt mede door de langzame en ritmische aanrakingen. Door deze liefdevolle massage is er een wisselwerking tussen ouder en kind, wat de onderlinge band versterkt.

Shantala babymassage is een liefdevolle massage die in India van moeder op dochter wordt doorgegeven. De franse dokter Leboyer was zo gegrepen door deze totale lichaamsmassage voor baby’s dat hij deze introduceerde in Europa.

Alle zintuigen van uw baby gestimuleerd

De cursus babymassage is ideaal om te leren hoe je op een ‘andere’ manier contact kunt maken met je baby, namelijk met de liefdevolle aanraking van je handen. Vrijwel elke baby houdt ervan om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Niet alleen geeft het masseren ontspanning voor jou en je baby. De zintuigen van je baby worden door de massage gestimuleerd en heeft het een positief effect op de motorische en emotionele ontwikkeling van je baby.

Massage versterkt de relatie tussen ouder en baby

Massage biedt de gelegenheid om elkaar beter te keren kennen en versterkt jullie relatie. Het helpt ouders om meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze de (lichaams)taal van hun kindje beter begrijpen en intuïtief nog beter aanvoelen wat hun kind nodig heeft.

Toegankelijke massage

Babymassage is:
– ontspannend voor ouder en kind
– heeft een kalmerende invloed op het hele organisme
– ontwikkelt de tast zin, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren

Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie Iedereen kan babymassage leren, een speciale voorkennis is niet nodig. Tijdens deze cursus leer je effectieve en toegankelijke massagetechnieken die je thuis kunt gebruiken en waarmee je je baby een gevoel van geborgenheid en ontspanning geeft. Naast de aandacht voor je baby, worden ook onderwerpen behandeld die met het jonge ouderschap te maken hebben zoals o.a huilen. Je kunt met deze massage starten als je baby zes weken oud is. Dan ben je beetje aan elkaar gewend, wat ervoor zorgt dat de massage makkelijker verloopt.

Stapsgewijs Shantala babymassage leren

Bij babymassage wordt olie gebruikt, waardoor je handen gemakkelijk over de huid van de baby glijden. Olie op natuurlijke basis heeft de voorkeur, omdat hier geen kunstmatige geurstoffen of andere toevoegingen in zitten. Babymassage is communiceren zonder woorden. Zie het als een speciaal moment voor jezelf en je baby, met aandacht alleen voor elkaar.

In de babymassagecursus van vijf lessen van anderhalf uur leer je stapsgewijs de hele Shantala babymassage toe te passen op je baby. In de goed verwarmde ruimte is plaats voor vijf baby’s met hun ouder. Na afloop van de massage kunnen de baby’s emmeren.

Voor meer achtergrondinformatie en de cursusdata kun je me mailen of bellen.